Vanaf vandaag kunnen gebruikers van Apple Kaarten in heel Nederland gedetailleerde, stapsgewijze fietsaanwijzingen krijgen voor routes over fietspaden, fietsstroken en fietsvriendelijke wegen. Lees hier welke aanwijzingen dat zijn en ook of Apple Kaarten fietsaanwijzigingen beschikbaar is voor jouw iPhone en/of IOS.

Veel iPhone-gebruikers in Nederland misten in Apple Kaarten de fietsroutes. Tot vandaag, want vanaf vrijdag 3 mei kunnen gebruikers van Apple Kaarten in heel Nederland gedetailleerde, stapsgewijze fietsaanwijzingen krijgen voor routes over fietspaden, fietsstroken en fietsvriendelijke wegen. 

Fietsaanwijzingen in Kaarten zijn onder andere:

• een voorbeeld van de hoogte voor een rit en of de route een drukke weg bevat, zodat gebruikers een route kunnen kiezen die heuvels en drukke wegen het beste vermijdt
• real-time hoogtegegevens
• meldingen om af te stappen en te lopen bij het naderen van bepaalde kruispunten
• stembegeleiding zodat gebruikers zich kunnen blijven concentreren op het pad voor hen terwijl ze van hun rit genieten
• opties om een openbaar toilet, een stopplaats of een fietsenmaker te vinden; de ETA te delen; gesproken aanwijzingen uit te schakelen; en een routeoverzicht of een lijst met afslagen te bekijken, allemaal tijdens het volgen van een route
• de mogelijkheid om fietsen als standaard vervoermiddel te selecteren.

Apple Watch
De fietsaanwijzingen op Kaarten zijn ook beschikbaar voor Apple Watch. Bestaande fietsfuncties die specifiek zijn voor Apple Watch, zijn onder andere een overzicht van de hoogte langs een route, Haptic Touch voor stapsgewijze routeaanwijzingen en Voice Feedback over snelheid en afstand die hardop wordt gegeven via de ingebouwde luidspreker van de Watch.

Beschikbaar voor welke iPhone en iOS?
Apple Kaarten fietsaanwijzigingen zijn vanaf vandaag (vrijdag 3 mei) beschikbaar met iOS 14 of nieuwer. iOS 14 is beschikbaar voor iPhone 6S en nieuwer.

Apple kaarten Cycling route overview 1